HENK @ Logman Gallery

HENK @ Logman Gallery

‘HENK’, nog één keer LOGMAN, een laatste kunstsaluut aan Henk.
23, 24 en 25 april 2021 (alle timeslots voor deze data zijn volgeboekt)
Nu ook dinsdag 27 april (koningsdag) geopend, omdat teveel mensen zijn die net achter het net gevist hebben. Reserveer hier je timeslot voor dinsdag!

De veertig kunstenaars met wie Henk Logman (22 mei 1963 – 10 maart 2021) de afgelopen twee jaar intensief heeft samengewerkt, presenteren op 23, 24 en 25 april hun werk in galerie LOGMAN als eerbetoon aan Henk. Het wordt een totaalinstallatie met een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Een beetje rauw en in beweging want bij verkoop worden de aanwinsten ter plekke verpakt en meegenomen.

Henk geloofde oprecht in de kracht van kunst. Kunst omdat het moet! Het was zijn drijfveer. Hij voelde de noodzaak om kunstenaars een verkoopplek te bieden in Utrecht. Daarnaast was het zijn langgekoesterde droom om een galerie te runnen. Hij kon zich niet voorstellen dat er geen kunst zou zijn in zijn eigen en andermans leven. LOGMAN paste hem dan ook als een op maat gemaakte jas.

In twee jaar is LOGMAN uitgegroeid tot een dynamische kunstplek waar iedereen met open armen werd ontvangen. Waar kunstenaars de ruimte kregen om het experiment op te zoeken, waar kunst mocht schuren, waar onverwachte combinaties van kunstenaars samengebracht werden. LOGMAN was eigenwijs en eigentijds. De muren waren wit, zwart en dan weer roze met een goud randje. En Henk was creatief. Hij was de bedenker van de zeer succesvolle tentoonstelling ‘Boven de Bank’ die hij samen met Lydia van Oosten maakte. Met een salonopstelling van zeer diverse werken waaruit bezoekers een keuze konden maken voor boven één van de vier banken in de galerie. Of nog liever voor boven hun eigen bank. En toen de galeries moesten sluiten had hij in geen tijd een wand in het galerieraam geplaatst waarmee hij wekelijks wisselende etalagepresentaties maakte. Henk dacht niet in problemen, enkel in uitdagingen die hij met graagte en veel creativiteit aanging. Nog één keer LOGMAN, een laatste kunstsaluut aan Henk.

De tentoonstelling HENK (23 – 25 april) is van 10.00 tot 20.00 uur te bezoeken.
Alle kunstwerken zijn te koop.
Bij verkoop gaat een deel naar een nog op te richten stichting, waar Henk al mee bezig was, ter bevordering van jonge talentvolle kunstenaars.