Geen Daden Maar Woorden @ Omstand, Arnhem

Geen Daden Maar Woorden @ Omstand, Arnhem

OMSTAND presenteert:
GEEN DADEN MAAR WOORDEN, expo van 12 juni t/m 18 juli

=======================================
De opening is op zaterdag 12 juni vanaf 16.00h
Welkom!

Een tentoonstelling over vormen van taal in de beeldende kunst.
Te zien bij Omstand, space for contemporary art, Arnhem, van 12 juni t/m 18 juli 2021. GRATIS te bezoeken iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekadres: Van Oldenbarneveldstraat 92 A, Arnhem. Groepen kunnen het best apart afspreken; stuur dan een mailtje naar: info@omstand.nl

Omstand.nl/news/geen-daden-maar-woorden/

Woorden komen tot leven als ze gehoord, gelezen of gezien worden. Hun lading en betekenis verandert voortdurend al naar gelang de context waarin ze worden gebruikt. Dat woorden tevens abstract zijn en bovendien het tweedimensionale van het beeldvlak benadrukken daagt menig kunstenaar uit om naar nieuwe contexten, vormen of materialen te zoeken. Ongeremd en kosteloos zetten kunstenaars woorden naar hun eigen hand en creëren daarmee ongekende perspectieven waar iedere kunstenaar zijn eigen weg in kan banen.
Kunststromingen als dada en Fluxus hebben met taal als medium een nieuw repertoire aan de beeldende kunst toegevoegd. Taal als materiaal en als onuitputtelijke bron. In GEEN DADEN MAAR WOORDEN wordt een tipje van de taalsluier gelicht en werk van actuele kunstenaars bijeengebracht, die woorden op uiteenlopende wijze een prominente plek geven binnen hun artistieke praktijk.

Met deelnemende kunstenaars:
Rein Jelle Terpstra
Karin van Pinxteren
Maria Barnas ft. Nathalie Bruys
Veronique Efomi
Ruben Planting
Jan Verhaeghe
Korrie Besems
Gracia Khouw
Gerard Koek
Niels Post

Naast het zichtbare werk verschijnt er bij deze expositie een publicatie waar teksten opgenomen zijn van:
Korrie Besems
Fenne Saedt
Veronique Efomi

Curator: Korrie Besems
Productie: Rob Groot Zevert